Mission X: Train like an astronaut Educatief programma voor groep 4 t/m 8

Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Educatief programma voor groep 4 t/m 8, waarin je met de hele klas kunt trainen als astronaut André Kuipers. Doe mee aan de internationale scholencompetitie Mission X over ruimtevaart, astronautentraining en een gezonde levensstijl.

Dit is een educatief programma voor het basisonderwijs.
Bekijk de overzichtspagina van het Netherlands Space Office voor alle regulier toegankelijke activiteiten.

Mission X is een competitie tussen scholen waarbij klassen een achtweekse astronautentraining volgen. Daarbij gaan ze de strijd met elkaar aan om de meeste punten. Deze kunnen verdiend worden met het volgen van uiteenlopende trainingsmodules. Een school is vrij om te kiezen wanneer en welke Mission X activiteiten worden uitgevoerd: hoe meer activiteiten echter, hoe meer punten een school krijgt.

Photo detail
Netherlands Space Office

Alle belangrijke aspecten van het vak van astronaut komen aan bod. Zo komen de kinderen veel te weten over coördinatie, ruimtelijk inzicht, uithoudingsvermogen en kracht, maar ook over het werken in teams, gezonde voeding en ruimtevaarttechnologie.

André Kuipers geeft zelf het startschot tijdens een Mission X evenement in NEMO Science Museum.

Mission X is een uniek project, georganiseerd door de Nederlandse Ruimtevaartorganisatie NSO, het Europese Ruimtevaartagentschap ESA, NASA en nog veel meer ruimtevaartorganisaties en partners wereldwijd.

Inschrijven

Dit programma is geschikt voor leerlingen in groep 4 t/m 8 van het basisonderwijs. Neem voor meer informatie en inschrijvingen contact op met Nicole Sentse van het Netherlands Space Office.

Datum

maandag 5 maart 2018 t/m zaterdag 28 april 2018

Prijs

Gratis

Locatie

Deze activiteit is online

Contact

+31 (0)88 042 45 00