Militairen, kunstenaars en neerslag Kindercolleges najaar 2017

Voor kinderen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De MuseumJeugdUniversiteit gaat weer van start. In vier lezingen in Museum Arnhem, Airborne Museum Hartenstein, het Nederlands Watermuseum en Museum Bronbeek leer je alles over militairen, kunstenaars en waterbeheer.

Tientallen musea organiseren colleges voor nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar. Echte wetenschappers en experts vertellen je alles over je favoriete onderwerpen, zoals ridders, mummies, dinosaurussen en planeten. Wil je daarover meer te weten komen dan je op school leert? Dan is de MuseumJeugdUniversiteit echt iets voor jou!

Colleges

Hoe word je kunstenaar?
Zondag 17 september – Museum Arnhem
Hoe word je nu kunstenaar en hoe ging dat meer dan 100 jaar geleden? In dit college kom je erachter wat de verschillen zijn tussen vroeger en nu en krijg je een kijkje in het atelier van een kunstenaar.

Hoe stuurde je elkaar een bericht in oorlogstijd?
Zondag 22 oktober – Airborne Museum Hartenstein
Tegenwoordig kunnen we elkaar bellen, mailen, whatsappen, twitteren en ga zo maar door. Hoe zat dat tijdens de Slag om Arnhem? Hoe verstuurde je toen een bericht? Maak zelf de verbinding!

Houd jij droge voeten?
Zondag 19 november – Nederlands Watermuseum
Het lijkt alsof extreme neerslag steeds meer overlast veroorzaakt. Is het waar dat er meer neerslag valt en zo ja, hoe kan dat dan? Moeten het waterbeheer aangepast? Luister naar de Wagenings docent van het jaar 2016 Roel Dijksma.

Hoe overleven militairen in het oerwoud?
Zondag 17 december – Museum Bronbeek
Stel: je bent een militair en je moet het tropisch oerwoud of de woestijn in! Welke gevaren bedreigen je daar dan? Kapitein der mariniers Ton Broers vertelt er alles over.

Inschrijven

Voor deze colleges is inschrijven verplicht via de website. Je reserveert voor €20,- een plaats voor de gehele collegereeks.

MuseumJeugdUniversiteit

Verschillende musea organiseren ieder half jaar een reeks colleges, speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De colleges duren een uur en hebben altijd een leuk, gek, bijzonder of spannend onderwerp dat betrekking heeft op het collectiegebied van het museum. De sprekers zijn wetenschappelijk medewerkers van het museum, wetenschappers uit de academische wereld of experts uit het vakgebied. Dit zijn inspirerende mensen, die waanzinnig veel over hun onderwerp weten! Je krijgt tijdens de colleges dan ook de mogelijkheid hen het hemd van het lijf te vragen.

Datum

zondag 17 december 2017 van 11:15 tot 12:15
zondag 19 november 2017 van 11:15 tot 12:15
zondag 22 oktober 2017 van 11:15 tot 12:15
zondag 17 september 2017 van 11:15 tot 12:15
Toon alle data

Prijs

€ 20,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Utrechtseweg 232 6862 AZ, Oosterbeek Nederland

Contact

+31 (0)26 333 77 10