Midsummer Night Multimediaal programma

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De kortste nacht van het jaar is een magisch moment dat al eeuwenlang door mensen uit vele culturen gevierd wordt. Mediamatic vult deze avond in met een filmscreening en een interview met de regisseur en de (her)opening van diverse installaties.

Programma

Vanaf 17:00 uur
Inauguratie van Diana Scherers ruimtelijke installatie Spectrum Crops – Findings in Color. Dit werk bestaat uit zes grote broeikassen gebouwd aan de rand van het Oosterdok voor een experiment met kleur en licht op plantontwikkeling.

Photo detail
Videostill van The Great Sperm Race van Julian Jones via Mediamatic

Vanaf 17:00 uur
Gelijktijdig met Spectrum Crops wordt Jasmin Moellers en Masha Ru’s Twijfel Zaaien heropent, een interactieve kunstinstallatie met dertig vragen die men beantwoordt door zaden te planten in bloembedden, resulterend in een informatieve illustratie.

Vanaf 17:00 uur
Kick-off van Fashion Machine van Conny Groenewegen, waarbij honderden vrijwilligers meer dan duizend kilo fleecetruien breien tot een levensgroot, upcycled kunstwerk waarmee het Mediamatic gebouw wordt ingepakt.

Van 21:30 tot 23:00 uur
In de artistiek documentaire The Great Sperm Race wordt op ludieke wijze een symbolische spermacel gevolgd dat een eicel probeert te bevruchten. Speciaal voor Midsummer Night zal Wester van Gaal van Motherboard regisseur Julian Jones interviewen.

Datum

vrijdag 23 juni 2017 vanaf 17:00

Prijs

Gratis

Locatie

Mediamatic Biotoop Dijksgracht 6 1019BS, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 638 99 01

Organisatie