Middelburg uitgediept Tweedelige cursus

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Tijdens deze cursus wordt een interessant inkijkje geboden in de geschiedenis van Middelburg en in het doen van historisch onderzoek. Talloze archiefstukken en museale objecten dienen hierbij als illustratiemateriaal.

De geschiedenis van Middelburg is op veel plekken tastbaar: in archieven, archeologische depots, musea en gewoon op straat. Peter Blom en Anneke van Waarden-Koets, beide werkzaam als archivaris bij het Zeeuws Archief, tonen samen met Aagje Feldbrugge, conservator Archeologie van het Koninklijk Zeeuws Genootschap der Wetenschappen, de historie van deze stad.

Programma

6 oktober
Blom, Van Waarden-Koets en Feldbrugge kennen de weg in de verschillende historische collecties én in de stad op hun duimpje. Zij laten archiefstukken en archeologische en museale voorwerpen zien die deel uitmaken van de geschiedenis van de stad. Daarnaast is er een korte gegidste wandeling van het Zeeuws Archief naar het stadhuis.

13 oktober
Deze bijeenkomst is gewijd aan onderzoek doen om stadsgeschiedenis zichtbaar te kunnen maken. Aan de hand van sprekende voorbeelden laten Peter Blom en Anneke van Waarden-Koets zien hoe en waar je onderzoek kunt doen en op welke manieren de resultaten verwerkt, vormgegeven en gepresenteerd kunnen worden.

Datum

vrijdag 13 oktober 2017 van 14:00 tot 16:00
vrijdag 6 oktober 2017 van 14:00 tot 16:00

Prijs

€ 40,00

Locatie

Hofplein 16 4331 CK, Middelburg Nederland

Contact

+31(0)118 678 800

Organisatie