Micro:bit in Bibliotheek Nunspeet Weekend van de Wetenschap meets Kinderboekenweek!

Voor kinderen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Tijdens deze workshop leer je over de micro:bit, een micro-computertje dat werkt op batterijen. Je kunt er van alles mee doen en in deze workshop ga je zelf aan de slag.

Maak van je micro:bit een beeper. Als je de knoppen op de micro:bit indrukt gebeurt er eerst nog niets, maar daar komt verandering in. Je leert zelf geluid af te spelen met de micro:bit, logisch blokken te gebruiken en knoppen programmeren. De micro:bit heeft 25 rode LED lichtjes waarmee je boodschappen kan laten zien. Er zijn twee drukknoppen waarmee je een game kan besturen of iets kan starten of stoppen.Daarvoor moet je nog wel even leren programmeren, maar dat moet zeker goed komen met deze workshop.

Inge Snijder voor Bibliotheek Noordwest Veluwe

Programma

Sessie 1 12:00 – 13:15 uur
Sessie 2 13:30 – 14:45 uur

Aanmelden

Aanmelden voor deze workshop is verplicht via de website

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 5 oktober 2019 van 12:00 tot 15:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Bibliotheek Nunspeet F.A. Molijnlaan 186 8071AK, Nunspeet Nederland