Mensen in de gouden eeuw Vaste tentoonstelling

Voor families
De tentoonstelling 'Zie je in de Gouden Eeuw' laat bezoekers op een heel persoonlijke manier kennismaken met de Gouden Eeuw. Ontmoet personages uit deze bijzondere periode en luister naar hun persoonlijke verhalen.

De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden was in de 17e eeuw een van de machtigste en rijkste landen ter wereld. We noemen deze periode ‘De Gouden Eeuw’ omdat het erg goed ging met Nederland. Het waren welvarende tijden en dat was vooral te danken aan de scheepvaart. Geen land ter wereld had zoveel schepen als Nederland. Dankzij de scheepvaart bloeide de handel. De VOC werd opgericht en Amsterdam ontwikkelde zich tot het ‘pakhuis van de wereld’: goederen uit alle windstreken waren hier uit voorraad leverbaar.

Hendrik Kerstens

Niet alleen de handel bloeide in de Gouden Eeuw: Nederlandse kunstenaars en wetenschappers uit die tijd zijn nog steeds wereldberoemd, zoals Antonie van Leeuwenhoek, Christiaan Huygens, Spinoza en Ferdinand Bol. De Republiek stond ook bekend als ‘tolerant’ en daar kwamen veel mensen uit het buitenland op af. Een reputatie die Amsterdam heden ten dage nog steeds heeft. Maar de Gouden Eeuw kent ook donkere kanten. De Nederlandse koopmannen die rijk werden van de handel met verre landen gingen vaak niet erg zachtzinnig te werk. Soms moordden ze hele dorpen uit om hun zin te krijgen.

Doelgroep

De tentoonstelling is bedoeld voor families met kinderen vanaf 10 jaar.

Prijs

Regulier € 15,-
Kinderen van 5 t/m 17 jaar Studenten Stadspas Amsterdam CJP Cultuurkaart €7,50
Kinderen van 0 t/m 4 jaar Museumkaart Gratis

Datum

vanaf woensdag 1 oktober 2014 van 9:00 tot 17:00