Mens en machines Rondleiding en workshop

Voor families
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Volwassenen én kinderen duiken in de geschiedenis van de industrie en de grote uitvindingen van die tijd. Volg een rondleiding of maak je eigen machine.

Instaprondleiding

Een gids neemt je mee in het boeiende verhaal over mensen en machines, en hoe die de wereld rondom ons veranderden. Sta stil bij de belangrijkste evoluties, machines en technieken van de industriële geschiedenis – met de textielindustrie als rode draad. Van de ‘Mule Jenny’ en ‘Selfactor’ tot stoommachine: een indrukwekkend verhaal.

Uitvinderssalon

Terwijl de volwassenen een rondleiding volgen, gaan kinderen aan de slag met de grote uitvindingen in het museum: weefgetouwen, spinmachines en de grote stoommachine. Daarna gaan zij zelf aan de slag in het atelier en maken een machine, een raket of iets helemaal anders. De uitvindingen gaan nadien mee naar huis nemen, ideaal om thuis mee te pronken.

Deze activiteit is geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De museumgids begeleidt de ingeschreven kinderen tijdens deze activiteit, ouders/begeleiders hoeven dus zelf niet aanwezig te blijven.

Prijs

Entreeprijs
Regulier € 6,-
Jongeren 19 t/m 25 jaar € 2,-
Kinderen t/m 18 jaar Gratis
Senioren 65+ € 4,50
Kansentarief € 1,20
Toeslag
Instaprondleiding € 5,-
Instaprondleiding – kansentarief € 1,-
Uitvinderssalon € 7,-
Uitvinderssalon – kansentarief € 1,40

Inschrijven

Voor deze activiteiten is inschrijven gewenst via de website.

Instaprondleiding ‘Mens en machines’ Inschrijven
Uitvinderssalon Inschrijven
Dag van de Wetenschap

De Dag van de Wetenschap is het grootste wetenschapsevenement in Vlaanderen en Brussel. Deze dag richt de spots op álles wat met wetenschap en technologie te maken heeft. Enthousiaste wetenschappers uit tal van bedrijven, universiteiten, hogescholen, musea, doe-centra, sterrenwachten en onderzoeksinstellingen bewijzen het je graag. Bereid je voor op verrassende demonstraties, boeiende verhalen én leuke experimenten. Want niet alleen is alles wetenschap, iedereen is ook wetenschapper.

Datum

zondag 24 november 2019 van 10:30 tot 12:30

Prijs

€ 11,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Minnemeers 9 9000, Gent België

Contact

+32 (0)9 233 07 39

Organisatie