Melodie van de natuur Boekpresentatie

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Ivo van Vulpen presenteert tijdens deze lezing zijn eerste boek: 'Melodie van de natuur: De zoektocht naar de bouwstenen van het heelal'. Wat zijn wetenschappers wijzer geworden dankzij de ontdekkingen van verschillende bouwstenen uit het heelal?

Toen het Higgs-deeltje in 2012 ontdekt werd, stond de wetenschappelijke wereld op zijn kop. Dit was net zo’n doorbraak als een eeuw eerder destijds de relativiteitstheorie van Albert Einstein. De kijk op het ontstaan van het heelal veranderde daarmee fundamenteel. Maar is er nu meer kennis van het heelal door de ontdekking van het beroemdste bouwsteentje van het heelal?

In het boek Melodie van de natuur: De zoektocht naar de bouwstenen van het heelal neemt Ivo van Vulpen de lezer mee in de spannende zoektocht naar de kleinste bouwstenen van de natuur. Je leest niet alleen welke geheimen de mens aan de natuur hebben kunnen ontfutselen, maar je maakt ook kennis met de grote open vragen waar de wetenschap op dit moment nog mee worstelt.

Over de spreker

Ivo van Vulpen is als deeltjesfysicus werkzaam aan de Universiteit van Amsterdam en het Nationaal instituut voor subatomaire fysica (Nikhef). Naast zijn onderzoek bij de deeltjesversneller bij het CERN-laboratorium in Geneve geeft hij lezingen over fundamentele natuurkunde.

Aanmelden

Voor deze lezing is aanmelden verplicht via de website.

Datum

donderdag 15 februari 2018 van 16:00 tot 18:00

Prijs

Gratis

Locatie

Lange St. Agnietenstraat 10 2312 WC, Leiden Nederland

Contact

+31 (0)71 751 99 99