Melodie van de natuur Lezing door Ivo van Vulpen

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De zoektocht naar de fundamentele bouwstenen van het heelal is ongekend spannend. Deeltjesfysicus Ivo van Vulpen vertelt in deze lezing alles over het huidige onderzoek in dit werkveld en de toekomst hiervan.

Met behulp van deeltjesversnellers is het gelukt om steeds verder door te dringen in een wereld die je met het blote oog al lang niet meer kunt zien. In elke laag zijn er nieuwe geheimen aan de natuur te ontfutselen.

Naast nieuwe en diepe natuurkundige inzichten zoals de quantummechanica en de kernkrachten heeft dat ook geleid tot vele toepassingen in de moderne maatschappij. Met de ontdekking van het Higgs boson op CERN, het Europees centrum voor deeltjesfysica, was de zoektocht nog niet voorbij. Er zijn nog steeds grote vragen waar geen antwoord op is: donkere materie in het heelal, die vreemde zwaartekracht en waar is alle antimaterie in het heelal toch gebleven? Hoe worden de komende jaren antwoorden gevonden op deze raadsels?

Photo detail
Studium Generale Groningen

Over de spreker

Ivo van Vulpen werkt als deeltjesfysicus aan de Universiteit van Amsterdam en het Nationaal Instituut voor subatomaire fysica (Nikhef). Naast zijn onderzoek bij de deeltjesversneller in het CERN laboratorium in Genève geeft hij ook lezingen over fundamentele natuurkunde. Dit voorjaar verscheen zijn eerste boek: De melodie van de natuur. Zoektocht naar de bouwstenen van het heelal.

Prijs

Regulier € 4,-
Studenten Gratis
SG-kortingspas € 2,-

Aanmelden

Kaarten voor deze lezing zijn verkrijgbaar via de website.

Datum

woensdag 16 mei 2018 van 20:00 tot 21:30

Prijs

€ 4,00

Locatie

Rijksuniversiteit Groningen, Academiegebouw Broerstraat 5 9712CP, Groningen Nederland

Contact

+31 (0)50 363 54 63