Medicijnresten uit water Workshop

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Wil jij weten wat medicijnresten precies zijn en hoe we deze uit ons water krijgen? Tijdens deze workshop denk jij mee over mogelijke oplossingen van resten van medicijnen in de natuur.

Medicijnen zijn belangrijk. Gelukkig zijn er tegenwoordig medicijnen voor bijna alle ziekten. Sommige mensen hebben ze nooit nodig maar andere mensen juist elke dag. Vooral ouderen gebruiken ze veel. Omdat Nederlanders steeds langer leven, worden er ook steeds meer medicijnen geslikt. Maar deze medicijnen blijven niet volledig in ons lichaam. Door ons poep en plas komen er resten in het riool terecht. Dit zijn medicijnresten. Soms spoelen mensen ook ongebruikte tabletten of drankjes weg door de wc.. Medicijnresten komen zo in het milieu terecht, waar veel mensen bezorgd over zijn. Wil jij weten wat medicijnresten precies zijn? Ben jij misschien ook bezorgd? Dan is deze workshop iets voor jou.

via RIVM

Bijzonderheden

Legitimatie met een geldig identiteitsbewijs voor iedereen vanaf 14 jaar verplicht. Zonder legitimatie word je niet toegelaten tot het terrein.

Aanmelden

Voor deze workshop is aanmelden vooraf verplicht via de website. Dit is ook nog beperkt mogelijk op locatie op de dag zelf.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 5 oktober 2019 van 10:00 tot 13:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

RIVM Antonie van Leeuwenhoeklaan 9 3721MA, Bilthoven Nederland

Contact

(030) 2744189

Organisatie