Mediahypes Lezing door Marc Josten

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In deze lezing analyseert Marc Josten recente mediahypes en deelt hij zijn persoonlijke ervaringen als onderzoeksjournalist.

Wolven in Nederland, zwarte pieten, Trump en familiedrama’s: meer dan eens domineert een onderwerp het nieuws en lijkt er even niets belangrijker dan dat. Marc Josten is onderzoeksjournalist, hoofdredacteur van omroep HUMAN en eindredacteur van de programma’s Het Filosofisch Kwintet en Argos TV/Medialogica. Hij houdt zich bezig met processen die de publieke opinie beïnvloeden en bracht daar onlangs het boek Weerwoord over uit. Josten analyseert in deze lezing recente mediahypes en deelt zijn persoonlijke ervaringen als onderzoeksjournalist.

Nieuws of Nonsens Expertlezingen

In het kader van de tijdelijke tentoonstelling Nieuws of Nonsens: #demediamindfuck programmeert Beeld en Geluid maandelijks een expertlezing, waarin een gerenommeerde (onderzoeks)journalist de werking van de journalistiek en nieuwsmedia analyseert. Of je nu gewoon meer wilt weten over de werking van nieuws of dat het je dagelijkse werk is: als je verdieping zoekt zijn deze lezingen voor jou.

Elke journalist zoomt in op zijn of haar eigen onderzoeksgebied, waardoor er binnen de reeks een overzicht ontstaat van verschillende journalistieke thema’s, zoals misdaad, politiek, klimaat of oorlogsverslaggeving. Zij illustreren hun verhaal met actuele en historische videofragmenten uit de audiovisuele collectie van Beeld en Geluid.

Prijs

Regulier € 7,50
Regulier
Incl. museumbezoek
€ 16,-
Studenten Gratis
CJP en studenten
Incl. museumbezoek
€ 9,-
Museumkaart Gratis

Tickets

Kaarten voor deze lezing zijn te koop via de website.

Datum

vrijdag 17 november 2017 van 15:30 tot 17:00

Prijs

€ 7,50

Locatie

Media Parkboulevard 1 1217 WE, Hilversum Nederland

Contact

+31 (0)35 677 55 55