Marx aan het woord Theatervoorstelling

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Johan Heldenbergh speelt Karl Marx die in een monoloog terugkijkt op zijn leven, zijn werk en zijn voorspellingen.

Geen filosoof heeft een grotere stempel op de wereldgeschiedenis gedrukt dan Karl Marx (1818-1883), die geldt als de belangrijkste denker van het socialisme en communisme. En geen filosoof heeft zoveel verdeeldheid gezaaid: afhankelijk van hoe zijn woorden werden geïnterpreteerd, is hij vervloekt en aanbeden, uitgespuwd en op handen gedragen. Hij werd beschouwd als een afgod en een bevrijder, maar zijn goede intenties hebben ook de weg naar de hel geplaveid: miljoenen mensen werden gedood in naam van de ‘marxistische bevrijding’.

In de theatermonoloog MARX kijkt één van de invloedrijkste denkers uit de geschiedenis terug op zijn bewogen leven en denken. Waarin heeft Marx zich vergist? En waarin heeft hij gelijk gekregen? In welk opzicht is zijn filosofie vandaag nog steeds relevant en bevrijdend?

MARX is na SOCRATES de tweede voorstelling in de reeks ‘filosofen-monologen’ van Het Zuidelijk Toneel. Schrijver, regisseur en filosoof Stefaan van Brabandt combineert hierin theater, honger naar kennis en verwondering.

Tickets

Kaarten voor de voorstelling zijn te koop via de website.

Datum

vrijdag 26 januari 2018 vanaf 20:30

Prijs

€ 20,00

Locatie

Dijk 111 bus 2 3700, Tongeren België

Contact

+32 (0)12 80 00 40

Organisatie