Market Garden - Battle at Best Excursie

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In deze excursie ga je wandelend over het gebied van de Sonse Heide dat ooit een slagveld was. Tijdens de wandeling wordt de slag stap voor stap uitgelegd en ontdek je meerdere gevechtsstellingen.

Kort nadat de 101ste luchtlandingsdivisie was geland op de Sonse Heide trok H-502 erop uit om de brug over het Wilhelminakanaal bij Best te veroveren. Hun missie bleek gedoemd te mislukken toen zij door navigatiefouten en een Duitse machinegeweer richting Best afzwaaiden en in gevecht kwamen met Duitse versterkingen uit de richting Boxtel.

Terwijl de situatie steeds meer escaleerde doordat de Duitsers versterkingen bleven aanvoeren, werd een het hele 3e bataljon en tenslotte ook het 2e bataljon in het gevecht gezogen. Terwijl de Amerikanen zich aan de westrand van het bos ingroeven, lukt het de Duitsers om de bossen te infiltreren en zich achter de Amerikanen en door het hele bos in te graven. Verwarrende vuurgevechten en waren het gevolg.

Kledingadvies

Deze rondleiding zal ongeveer 3 uur duren en een afstand van 10 kilometer hebben. Draag goede wandelschoenen of regenlaarzen bij slecht weer.

Aanmelden

Voor deze activiteit is aanmelden verplicht via de website.

Bijzonderheden

De specifieke startlocatie en details volgen na de aanmelding.

Datum

zondag 26 augustus 2018 van 11:00 tot 18:00

Prijs

€ 10,00

Locatie

Sonse Heide Sonseweg Best Nederland

Contact

+31 6 251 574 63