Maria Tijdelijke tentoonstelling

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De tijdelijke tentoonstelling 'Maria' in Museum Catharijneconvent probeert inzicht te geven in de populariteit van Maria en wat dat over de hedendaagse mens zegt.

Iedereen weet hoe Maria eruitziet en zal haar beeltenis kunnen herkennen. Ook is ze bekend als de moeder van Jezus. Over haar leven weten we echter niet veel. In de tentoonstelling zijn veel fascinerende Maria’s uit nationale en internationale collecties samengebracht, waarbij gekozen is voor spannende combinaties. Er komen schitterende Maria’s uit onder ander de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, Museum Boijmans van Beuningen, het Van Gogh Museum en het Mauritshuis.

Ontdek hoe veelzijdig Maria als symbool is: zij is onderwerp van iconen en schilderijen, manuscripten, sculpturen, tatoeages en video-installaties. En het zijn niet de minsten die zich door Maria lieten inspireren: onder andere Rubens, Rembrandt, Pieter de Grebber, Jan Toorop, Jan Fabre en Maria Roosen zijn vertegenwoordigd.

Het wonderlijke levensverhaal van Maria loopt als een rode draad door de tentoonstelling die de gehele bovenverdieping van het museum beslaat. Vanaf de conceptie tot aan haar tenhemelopneming is Maria in uitingen van kunst te volgen. Ook thema’s als devotie en bedevaart passeren de revue. De tentoonstelling laat zien hoezeer Maria een mondiaal symbool is voor liefde, vrouw-zijn, gezin, angst, verdriet, troost en bescherming. Daarnaast wordt Maria in relatie tot andere hedendaagse religies getoond.

Prijs

De tentoonstelling is gratis te bezoeken in combinatie met een geldig entreebewijs voor Museum Catharijneconvent.

Datum

vrijdag 17 februari 2017 t/m zondag 20 augustus 2017 van 11:00 tot 17:00

Prijs

€ 12,50

Locatie

Lange Nieuwstraat 38 3512 PH, Utrecht Nederland

Contact

+31 (0)30 231 38 35