Maak je buurt Workshop

Voor kinderen
In deze workshop ontdek en leer je alles over je buurt door er zelf te gaan kijken. Ontwerp ideeën om je buurt leuker, mooier, gezelliger en beter te maken.

Tijdens deze workshop ga je op onderzoek om te kijken hoe de buurt in elkaar zit, wie er woon, wat er leuks is en wat er allemaal beter kan. Ontdek de stad Amsterdam en bedenk slimme en creatieve oplossingen voor de buurt. Wat zijn jouw ideeën om je buurt tot de allerleukste plek van de wereld te maken? Ga in de maakplaats aan de slag met lasersnijders, 3D-printers en ander diverse elektronica en handgereedschap om je ontwerp te maken.

Locatie en tijd

Elke dinsdag
15:00 – 17:00 uur
OBA Reigersbos
Rossumplein 1
1106AX
Amsterdam

Elke woensdag
15:00 – 17:00 uur
OBA Waterlandplein
Waterlandplein 302
1024NB
Amsterdam

Doelgroep

Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Aanmelden

Voor deze activiteit is aanmelden verplicht via e-mail, telefonisch of bij de balie van OBA.

Codestarter

In de toekomst zullen technologieën een steeds grotere rol gaan spelen in ons dagelijkse leven. Om deze toekomstige wereld te kunnen (blijven) maken en begrijpen is het voor kinderen van groot belang dat ze in staat zijn om problemen op te oplossen, creatief en logisch na te denken en goed te kunnen samenwerken. Kennis van wiskunde en programmeren is essentieel. In de toekomst wordt dit net zo belangrijk als taal, rekenen of Engels. Codestarter wil kinderen enthousiasmeren voor onder andere programmeren, coderen en ontwerpen en ze inspireren om hun eigen wereld te maken. Zodat ze mee kunnen in de razendsnel veranderende wereld. Codestarter is een initiatief van NEMO Science Museum en Platform Bèta Techniek en wordt mogelijk gemaakt door Google.

Datum

vanaf dinsdag 30 januari 2018 van 15:00 tot 17:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Maakplaats 021 Reigersbos Rossumplein 1 1106AX, Amsterdam Nederland

Contact

0206965723

Organisatie