Luchtdrukraketjes schieten Techniek ontdekken door te doen

Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Ontdekken, proefjes, zelf dingen maken en aan de slag met techniek? Wat duurzaamheid betekent ontdek je rondom de duurzame Ontdekbus. Je kunt er technische testjes doen en raketten maken in allerlei soorten en maten.

Geïnspireerd door kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde organiseert KAF onder de titel space @ KAF een programma vol met spannende, uitdagende en bijzondere activiteiten, waarbij duurzaamheid, innovatie en techniek de hoofdrol spelen. Misschien kunnen we op die manier onze wereld verbeteren en allemaal gelukkig(er) zijn.

KAF prikkelt met het aanbieden van de DOEZO bus het creatief oplossend vermogen van kinderen. Hoe benaderen zij problemen? Kunnen ze fietsend energie opwekken en koken op zonne-energie? Nu kunnen ze dat uitproberen.. De bus wordt een laboratorium waar ze zelf proefjes kunnen doen. Ze gaan helemaal los in de wondere wereld van techniek en duurzaamheid.

Vanaf zonsondergang tot 23.00 uur is er op het plein de Esplanade een grote, unieke installatie inclusief LED’s en real-time tracking information door ESA. Met deze installatie maakt Studio Roosegaarde het ruimteafval zichtbaar. Er wordt aandacht gevraagd voor de grote hoeveelheid ruimtepuin die onzichtbaar boven onze hoofden zweeft.

In het gebouw van KAF is een (gratis) pop-up tentoonstelling te bezoeken.

Weekend van de Wetenschap 2018

Ga op 6 en 7 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 6 oktober 2018 van 12:00 tot 18:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) Esplanade 10 1315 TA, Almere Nederland

Contact

+31 (0)36 845 58 88