Life time Tijdelijke tentoonstelling

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Deze tijdelijke tentoonstelling toont laat alle kanten van tijd zien, van persoonlijke tot universele opvattingen over tijd. Veel van de werken zijn gericht op de relatie tussen tijd en de vergankelijkheid van het leven van de mens.

De kunst heeft de tijd allang omarmd in vormen als video of performance. Ook richt kunst vaak op het bevragen van de tijd, zoals veel bio-kunst en bio-design, via geboorte, groei, rot en verval, en cycli van hele ecosystemen. Veel werken in deze tijdelijke tentoonstelling onderzoeken de tijd in samenhang met het leven, als erkenning van de beperkte tijd die mensen gegeven is en als inventarisatie van de collectieve impact van tijd.

Deze tentoonstelling verkent de tijd in zijn verschillende indelingen en dimensies, van universeel tot persoonlijk, van cellulair tot geologisch en zelfs astronomisch. Door overerving vormt de tijd een verbinding tussen generaties en tegelijkertijd scheidt het mensen, door de dood. Op de kleinste schaal, het kwantum, heeft de tijd onlogisch gedrag en het vermogen om materie over immense afstanden te verstrengelen.

De werken in deze tentoonstelling demonstreren of becommentariëren ontwikkelingen in bio-wetenschappelijk onderzoek en vechten ze soms zelfs aan. Ze onderzoeken tijd en leven op gebieden als de oceanen, onder het aardoppervlakte, in onze gedachten en menselijke cellen.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 10:00 – 18:00 uur
Zaterdag 11:00 – 17:00 uur
Zondag 13:00 – 17:00 uur
Eerste Kerstdag
Tweede Kerstdag
Nieuwjaarsdag
Gesloten

Prijs

Regulier € 5,-
Studenten € 3,-
Studenten Sint Lucas Gratis
Studenten Design Academy Eindhoven & Fontys Gratis

Op woensdagen is voor iedereen gratis entree

Datum

vrijdag 1 december 2017 t/m maandag 18 december 2017 van 10:00 tot 18:00

Prijs

€ 5,00

Locatie

Torenallee 40-06 5617 BD, Eindhoven Nederland

Contact

+31 (0)4 02 96 16 63

Organisatie