Liefde in tijden van Tinder Lezing door dr. Elisabeth Timmermans

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Wat doet de opkomst van dating apps met onze kijk op de liefde? En als je zoveel keuze hebt, hoe weet je dat je de juiste partner kiest? Dr. Elisabeth Timmermans onderzocht het en vertelt je in deze lezing er alles over.

Sinds de komst van Tinder kent online dating een enorme opmars. Nieuwe dating apps schieten als paddenstoelen uit de grond en het stigma rond online dating lijkt helemaal van de kaart geveegd. Nog nooit waren er zoveel verschillende mogelijkheden om een partner te zoeken en nog nooit was het keuze aanbod zo groot. Of je nu thuis op de bank zit of met vrienden in een bar, via je smartphone heb je altijd toegang tot potentiële partners.

Maar wat doet dat eigenlijk met onze kijk op de liefde? Is het waar dat Tinder vooral een seksapp is, pure vleeskeuring? Of kan het zijn dat er dan toch ook relaties uitkomen? En verschillen die relaties dan van relaties die binnen een offline context tot stand komen? En als je zoveel keuze hebt, kun je dan nog wel de juiste keuze maken?

Met haar studie Is dating dated in times of Tinder? promoveerde dr. Elisabeth Timmermans onlangs in de communicatiewetenschappen. Zij beantwoordt in dit onderzoek deze en meer vragen over de invloed van mobiele dating apps op de hedendaagse blik op liefde en relaties.

Prijs

Regulier € 12,-
Jongeren t/m 25 jaar € 7,-
60+ € 10,-

Tickets

Kaarten voor deze lezing zijn te koop via de website.

Datum

dinsdag 5 februari 2019 vanaf 20:15

Prijs

€ 12,00

Locatie

C-mine 10, bus 2 3600, Genk België

Contact

+32 (0)89 65 44 90