Lichaam verleiden tot zelfherstel Lezing door prof. dr. Carlijn Bouten

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Prof. dr. Carlijn Bouten van de TU/e vertelt in deze lezing in Amsterdam over het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het menselijk lichaam.

Door middel van intelligente biomaterialen kun je het lichaam verleiden tot zelfherstel. Prof. dr. Carlijn Bouten ontwikkelde een bio-afbreekbare kunststof hartklep die een zieke klep vervangt en binnen het lichaam transformeert in levend weefsel met behulp van lichaamseigen cellen.

Zo goed als nieuw

De regeneratieve geneeskunde wil schade aan het menselijk lichaam herstellen door de kracht van het lichaam zelf te gebruiken, zodat het weer zo goed als nieuw is. Wil je hier meer over weten? Lees dan het thema ‘Zo goed als nieuw’ op NEMO Kennislink

Prijs

Regulier € 12,50
Vrienden van Verstegen & Stigter € 10,-
Leden VPRO € 10,-
Studenten € 5,-

Tickets

Kaarten voor deze lezing zijn te koop via de website

Paradisolezingen 2019

In de Paradisolezingen 2019 gaan acht topwetenschappers in op het creëren van een nieuwe natuur, met alle medische en ethische gevolgen van dien.

De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso en worden mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van NEMO Kennislink, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, Museum Boerhaave en de VPRO.

Datum

zondag 10 maart 2019 van 10:00 tot 12:00

Prijs

€ 12,50

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Weteringschans 6-8 1017 SG, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 626 45 21

Organisatie