Lezing: Wilde Bloemen Illustreren door Esmée Winkel

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In deze lezing vertelt Esmée Winkel hoe ze haar prachtige illustraties van bloemen en planten maakt. Ze geeft een sneak peak van haar illustraties voor de nieuwe editie van 'Heukels’ Flora' - dé veldgids voor wilde bloemen en planten in Nederland.

Ter gelegenheid van de nieuwe tentoonstelling Wilde Bloemen – kleurrijke kwetsbaarheid geeft wetenschappelijk illustrator en botanisch kunstenaar Esmée Winkel een lezing over haar werk.

Als je nieuwsgierig bent naar hoe een botanische illustratie tot stand komt, kun je deze lezing echt niet missen: Esmée laat namelijk zien hoe zij dat aanpakt. Ze vertelt daarnaast ook over haar illustraties voor de komende editie van ‘Heukels’ Flora’ – dé veldgids voor wilde bloemen en planten in Nederland.

Over de spreker

Esmée Winkel werkt voor de Hortus Botanicus en Naturalis Biodiversity Center in Leiden. Haar illustraties zijn veelvuldig bekroond en, behalve in de Leidse instituten waarvoor ze werkt, ook opgenomen in de collecties van Hunt Institute for Botanical Documentation, Focus on Nature New York State Museum, de RHS Lindley Library en in privé (en Koninklijke) verzamelingen.

Prijs

Deze lezing is gratis toegankelijk in combinatie met een geldig entreebewijs voor het Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Regulier € 7,-
Kinderen van 5 t/m 15 jaar € 5,50
Kinderen t/m 4 jaar Gratis
65+ € 5,50
CJP en studenten € 5,50

Datum

zaterdag 13 juli 2019 van 13:00 tot 13:45

Prijs

€ 7,00

Locatie

Westzeedijk 345 3015 AA, Rotterdam Nederland

Contact

+(0)10 266 04 62