Leven met leven Educatief programma voor bovenbouw HAVO en VWO

Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Educatief programma voor de bovenbouw van de HAVO en het VWO, waarin leerlingen inzicht krijgen in verschillende biotische interacties in de natuur én in het doen van ecologisch onderzoek.

Dit is een educatief programma voor het voortgezet onderwijs. Bekijk de overzichtspagina van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam voor alle regulier toegankelijke activiteiten.

Een mier knaagt aan een grasspriet. Hij sjouwt een afgebeten stuk mee naar zijn kolonie, om een suiker-makende schimmel te voeden. Ondertussen klimt een medebewoner, bezeten door een parasiet, bovenin een plant. Daar eet een vogel hem op. Die vogel is bezig zijn jongen tegen roofdieren te beschermen. Een vos is hem te slim af en één jong wordt een smakelijk avondmaal. Jaren later wordt de vos door ziekte geveld. Bacteriën, schimmels en beestjes zorgen dat zijn karkas weer netjes opgeruimd wordt.

Tijdens de museumles Leven met Leven gaan leerlingen aan de slag met vele en uiteenlopende manieren waarop leven met ander leven samenleeft: van concurrerende edelherten tot na-apende slangen.

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Leerdoelen

Deze les sluit aan bij het kernprogramma Interactie van de kernprogramma’s voor biologieonderwijs van bovenbouw HAVO en VWO, opgesteld door het ministerie van OC&W.

Prijs

Per leerling €4,-
Begeleiders Gratis

Inschrijven

Deze museumles is geschikt voor maximaal 25 leerlingen van de bovenbouw van de HAVO en het VWO. Kijk voor meer informatie en reserveringen op de website.

Datum

maandag 21 maart 2016 t/m woensdag 31 oktober 2018 van 10:00 tot 17:00

Prijs

€ 4,00

Locatie

Westzeedijk 345 3015 AA, Rotterdam Nederland

Contact

+31 (0)10 436 42 22