Leven als God(en) in Gallia Vakantiekamp voor jongeren vanaf 16 jaar

Voor jongeren
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Dompel je op dit vakantiekamp helemaal onder in het Gallo-Romeinse verleden. Beleef het dagelijks leven van een Gallisch dorp onder Romeinse heerschappij, voel de Germaanse dreiging in de Laat-Romeinse tijd en beleef de val van het Romeinse Rijk.

Tijdens het evenement Romains et Barbares in het Archeologisch Park van Marle beleef je het leven in de Gallo-Romeinse tijd tot de val van het West-Romeinse Rijk. Neem plaats op de eerste rij en aanschouw hoe Europa – niet zonder slag of stoot – de Vroege Middeleeuwen in gesleurd wordt.

Na de Muur van Hadrianus in het Verenigd Koninkrijk en de Limes aan de Rijn in Nederland en Duitsland is nu Frankrijk aan de beurt. Het programma is zo samengesteld dat het boeiend is voor zowel nieuwe deelnemers als voor wie in het verleden al deelnam. Je doet mee aan een internationaal re-enactment evenement en de JCW-begeleiders zijn kenners op het gebied van archeologie en de Romeinse tijd. Fortunata en Iorus zijn ook weer van de partij.

Omdat dit kamp plaatsvindt in een historisch nagebouwde setting, wordt er in de aanwezige nederzettingen overnacht (huisjes of tenten).

Doelgroep

Dit vakantiekamp is geschikt voor jongeren vanaf 16 jaar.

Inschrijven

Voor dit vakantiekamp is inschrijven verplicht via de website.

Datum

dinsdag 15 augustus 2017 t/m zondag 20 augustus 2017

Prijs

€ 375,00

Locatie

Musée des Temps Barbares 7 Rue des Moulins 02250, Marle Frankrijk

Contact

+32 (0)22 52 58 08