Let's talk about food Symposium

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De feestdagen komen eraan en dan speelt toch altijd weer die grote vraag: wat ga je eten? Tijdens dit symposium gaan verschillende sprekers in op eten en eetcultuur vanuit verrassende invalshoeken.

Heb jij nog nooit een eierbal gegeten, de Groningse snack die het tot cultureel erfgoed schopte? Wat verorberden je verre voorouders eigenlijk en zou je tegenwoordig hun lekkernijen nog kunnen waarderen? Wat is de charme van de bekroonde Groningse markt en hoe weet dit 350-jarige fenomeen zichzelf steeds weer te vernieuwen? Waarom is boodschappen doen voor veel mensen een crime? Kun je je buikje rond eten van al het eten dat wordt weggegooid? Over deze en vele andere vragen spreekt Arjen Dijkstra met diverse onderzoekers, studenten, kunstenaars ondernemers en marktkooplui.

Dijkstra gaat tijdens dit symposium in gesprek met supermarkteigenaar Paul Papo en specialist consumentengedrag Jan Willem Bolderdijk over supermarketing en met dumpster divers over eten van de straat.

Verder praat hij met onderzoekers Merit Hondelink en Anne van Lieshout over historische recepten en over de Grote Groninger Eierballentest met deskundigen Jos Rietveld en Saskia Jonker.

Ook gaat hij in gesprek met Marktmeester Dirkjan Kooiman en blogger en foodie Tamara de Zeeuw over de Groningse markt en met kunsthistorica Trudy de Lange over eten in de kunst.

Prijs

Regulier € 4,-
Studenten € 2,-
SG-kortingspas € 2,-

Tickets

Kaarten voor deze activiteit zijn te koop via de website.

Datum

maandag 11 december 2017 van 20:00 tot 22:15

Prijs

€ 4,00

Locatie

Academiegebouw Broerstraat 5 9712CP, Groningen Nederland

Contact

+31 (0)50 363 54 63