Let's get physical Demonstratie en workshop

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Beleef met al je zintuigen een 'interactieve installatie' en leer meer over het programmeren van museumgames.

YIPP maakt games, maar dan voor musea. Dat betekent dat zij met hun games altijd verder gaan dan alleen het scherm van een tablet, televisie of telefoon. Zij maken ‘interactieve-installaties’ waarbij het spel zich afspeelt in de ruimte om je heen. Probeer het zelf uit, en doe mee aan de workshop programmeren.

Jeannette Huisman via YIPP

Northernlight ontwerpt de tentoonstellingen waar de games van YIPP in komen. Zij creëren buitengewone belevenissen, van schommels op 100 meter hoogte tot mini-musea op treinstations. NorthernLight en YIPP presenteren met veel plezier “Let’s get physical”, een intelligente ruimtelijke installatie die de zintuigen prikkelt en zich richt op het bevorderen van sociale interactie met behulp van moderne technologieën. Het is een ruimte die reageert op de mensen die er in staan. De ruimte probeert mensen met elkaar in contact te brengen middels geluid en projecties.

Om uit te zoeken hoe dat werkt hebben NorthernLight en YIPP al veel testen gedaan, maar willen ze ook graag jouw hulp. Je kunt de installatie zelf uitproberen om te kijken welke visuele effecten volgens jou mensen het meeste bij elkaar brengen. Als je bij YIPP op kantoor langskomt kun je in hun prototype lab ook zelf aan de slag met een workshop programmeren en prototypen.

Doelgroep

Deze activiteit is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar.

Routebeschrijving

  • Neem de veerpont aan de achterkant van Amsterdam Centraal Station naar het IJplein.
  • Loop rechtdoor en volg de Meeuwenlaan tot de Dirk van den Broek.
  • Sla na het parkeerterrein rechtsaf richting de Jumbo Foodmarkt.
  • Loop of fiets langs het pad tussen de Jumbo en de Kromhouthal naar het water.
  • Ga bij het water naar links tot aan het hek van YIPP.
Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zondag 6 oktober 2019 van 13:00 tot 17:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

YiPP GEDEMPT HAMERKANAAL 181 1021 KP, AMSTERDAM NEDERLAND

Organisatie