Leer Japans, manga en meer Colleges voor kinderen van 8 t/m 12 jaar

Voor kinderen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De MuseumJeugdUniversiteit gaat weer van start. In vier lezingen in Japanmuseum Sieboldhuis leer je alles over Japan. De geschiedenis, kunst, cultuur en het leven in Japan.

Ben jij helemaal fan van Japans eten, anime, manga of de oude samoerai? Wil je daarover meer te weten komen dan je op school leert? Dan is de MuseumJeugdUniversiteit geknipt voor jou. Tijdens de collegereeksen vertellen experts wat je altijd al had willen weten. In het Sieboldhuis leer je uiteraard alles over Japan.

Colleges

Hoe maak je een manga?
08 september 2019
Wat is manga eigenlijk, hoe is het ontstaan en nog het meest belangrijk, hoe teken je een mangafiguur? Manga-tekenaar Peter van der Toorn leert je alles over manga. In dit college ga je zelf aan de slag en leer je stap voor stap hoe je een mangafiguur moet tekenen.

Hoe vier je feest in Japan?
13 oktober 2019
In Japan zijn er ieder jaar honderden verschillende feesten en festivals. Zo is er een kersenbloesemfestival en een speciale jongens- en meisjesdag. Hoe wordt zo’n dag gevierd? In dit college geeft Japanoloog Ingrid Houtkooper uitleg over de verschillende feesten in Japan.

Wat ontdekte Siebold in Japan?
10 november 2019
Van 1633 tot 1853 was Japan afgesloten voor de buitenwereld. Hollanders waren de enige westerlingen die welkom waren op een klein gedeelte van Japan. Philipp Franz von Siebold (naamgever van Japanmuseum SieboldHuis) heeft er zes jaar gewoond. Wat heeft hij daar al die tijd gedaan en wat heeft hij daar allemaal ontdekt? Museumdocent Simone Hemerik neemt je mee op ontdekkingstocht.

Kun jij Japans?
08 december 2019
Tijdens dit college leer je van alles over de Japanse taal en zelfs Japans schrijven. Wist je bijvoorbeeld dat het Japanse schrift bestaat uit drie schriften die door elkaar heen worden gebruikt? Het Japanse schrift is daardoor behoorlijk ingewikkeld! Japanoloog Philo Ouweleen leert je om Japanse karakters te herkennen, te ontcijferen en na te schrijven.

Inschrijven

Voor deze collegereeks is inschrijven verplicht via de website.
Je reserveert voor €30,- een plaats voor de gehele collegereeks.

MuseumJeugdUniversiteit najaar 2019

Verschillende musea organiseren ieder half jaar een reeks colleges, speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De colleges duren een uur en hebben altijd een leuk, gek, bijzonder of spannend onderwerp dat betrekking heeft op het collectiegebied van het museum. De sprekers zijn wetenschappelijk medewerkers van het museum, wetenschappers uit de academische wereld of experts uit het vakgebied. Dit zijn inspirerende mensen, die waanzinnig veel over hun onderwerp weten! Je krijgt tijdens de colleges dan ook de mogelijkheid hen het hemd van het lijf te vragen.

Datum

zondag 8 december 2019 van 11:00 tot 12:00
zondag 10 november 2019 van 11:00 tot 12:00
zondag 13 oktober 2019 van 11:00 tot 12:00
zondag 8 september 2019 van 11:00 tot 12:00
Toon alle data

Prijs

€ 30,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Rapenburg 19 2311 GE, Leiden Nederland

Contact

+31(0)71 512 55 39