Kweekvlees als oplossing? Lezing door prof. dr. Mark Post

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Is kweekvlees dé oplossing voor het voedselvraagstuk? Prof. dr. Mark Post vertelt in deze lezing in Amsterdam hoe het nu staat met kweekvlees.

Tissue engineering is meer dan het maken van levende weefsels voor medische toepassingen: er kan ook vlees gesynthetiseerd worden. Farmacoloog en vasculair fysioloog prof. dr. Mark Post presenteerde met zijn team de eerste kweekvleesburger in 2013 en baarde daarmee veel opzien. Misschien was het wel hét natuurvriendelijke, duurzame antwoord op de toenemende vraag naar vlees. Hoe staat het anno nu met het kweekvlees en wat mogen we van de wetenschap verwachten?

Nichon Glerum voor NEMO Kennislink

‘De uitdaging is om hier fastfood van te maken’

Voor thema Foodtopia interviewde NEMO Kennislink prof. dr. Post in 2015 over zijn onderzoek naar kweekvlees. Wil je meer weten over kweekvlees? Lees hier alle artikelen op NEMO Kennislink.

Prijs

Regulier € 12,50
Vrienden van Verstegen & Stigter € 10,-
Leden VPRO € 10,-
Studenten € 5,-

Tickets

Kaarten voor deze lezing zijn te koop via de website

Paradisolezingen 2019

In de Paradisolezingen 2019 gaan acht topwetenschappers in op het creëren van een nieuwe natuur, met alle medische en ethische gevolgen van dien.

De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso en worden mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van NEMO Kennislink, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, Museum Boerhaave en de VPRO.

Datum

zondag 26 mei 2019 van 10:00 tot 12:00

Prijs

€ 12,50

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Paradiso Weteringschans 6-8 1017 SG, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 626 45 21

Organisatie