KunstKracht: Wat een beeld kan doen Lezing door Marlene Dumas en Alfred Schaffer

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Tijdens deze eerste gespreksavond in de reeks KunstKracht gaan Marlene Dumas en Alfred Schaffer in gesprek over de vraag hoe zij hun relatie ten aanzien van de politiek van beelden zien.

Beelden die je ziet op televisie, in het nieuws en in het publieke domein beïnvloeden jouw wereldbeeld. Hoe gaan de hedendaagse schilderkunst en poëzie om met die alomtegenwoordige, indringende beelden? Wat is de opdracht of unieke kans van kunstenaars ten aanzien van de politiek van beelden? En hoe zien zij hun eigen poëzie en schilderijen in het kader hiervan? Dumas en Schaffer vertellen over hun ervaringen met de politiek van beelden in onder andere Nederland en Zuid-Afrika.

In de reeks KunstKracht spreken kunstenaars met wetenschappers en publiek over de kracht van kunst, het belang van politieke verbeelding en de rol die kunst daarbij kan spelen.

Over de sprekers

Marlene Dumas, geboren in Zuid-Afrika, woont en werkt in Amsterdam. Dumas heeft brede internationale erkenning gekregen voor de scherpzinnige manier waarop haar werk reflecteert op de politiek van beelden en representatie.

Alfred Schaffer is een gelauwerd Nederlands dichter, die woont en werkt in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch. Zijn laatste dichtbundel Mens Dier Ding (2014) gaat over de incoherente, maar politiek verstrekkende grenzen tussen mens, dier en voorwerp.

Voertaal

De voertaal van deze activiteit is Nederlands en Engels.

Aanmelden

Voor deze activiteit is aanmelden verplicht via de website.

Datum

dinsdag 19 september 2017 van 19:30 tot 21:30

Prijs

Gratis

Locatie

SPUI25 Spui 1012XM, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 525 81 42