Kunstendag Festival voor kinderen

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Tijdens dit festival zijn families eregast in de expo Cool Japan. Ga kennismaken met mythische samoeraistrijders, de mangatekenkunst en Japanse iconen.

Dit festival staat helemaal in het teken van de Japanse beeldcultuur. Sluit aan bij één van de familierondleidingen, workshops of ateliers.

Programma

Vertelvoorstelling Momotaro
Voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Tijd: 14:00 en 15:00 uur
Momotaro is een held uit Japanse verhalen. Ga je ook luisteren naar zijn avonturen? Op de tonen van een hedendaagse muziekcompositie en met een uniek vertelvaliesje, blaast Casa Blanca het verhaal nieuw leven in. Momotaro is een voorstelling waarin beeld, tekst en muziek samensmelten tot een frisse mix van oosterse en westerse cultuur.

Workshops robots maken
Voor kinderen van 6 t/m 11 jaar
Tijd: 14:00 en 15:uur
Bouw je eigen schijfrobot die de huiskamer doorkruist. Onder de schijf zit een uitgekiend aandrijfmechanisme. Wanneer de robot tegen een hindernis aanbotst, kiest die een nieuwe richting om weer verder te rijden.

Familierondleiding
Kinderen van 6 t/m 11 jaar en volwassenen
Ronde 1: 10:00 – 11:30 uur
Ronde 2: 13:30 – 15:00 uur

(Groot)ouders en (klein)kinderen beleven samen de expositie ‘Cool Japan’ onder begeleiding van een gids. Tijdens de rondleiding word je ondergedompeld in de Japanse beeldcultuur. Je komt alles te weten over de mythische samoeraistijders, de manga tekenkunst en hedendaagse iconen zoals Pokémon en Hello Kitty. Je komt te weten wat kawaii is en slaat een praatje met de robot Pepper.

Vertelling Nello en Patrasche
Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar en hun begeleiders
Tijd: 10:00 11:00 13:30 en 14:30 uur
Ga luisteren naar de avonturen van de Antwerpse boerenjongen en zijn trouwe hond Patrasche. Het verhaal wordt verteld met een kamishibai, een vertelkastje. Er verschijnen mooie afbeeldingen waar je naar kunt kijken terwijl je naar een verhaal luistert. Lang geleden reden Japanse vertellers rond op een fiets met zo’n kamishibai om overal hun verhalen te vertellen voor groot en klein.

Instapworkshop “Een uniek kunstwerkje voor het leven”
Kinderen van 5 t/m 11 jaar en hun begeleiders
Tijd: doorlopend van 10:00 – 16:00 uur
Ben je ook zo gefascineerd door tattoos, maar niet om er je hele arm mee vol te zetten voor de rest van je leven? Tijdens deze workshop laat je je inspireren door Japanse motieven en figuren die je nadien omzet tot een unieke tattoo. Maar geen paniek, als je je tattoo beu bent trek je hem gewoon weer uit. Ideaal om mee te pronken tijdens feestjes.

Aanmelden

Aanmelden voor deze activiteiten – met uitzondering van de instapworkshop – is verplicht via e-mail

Prijs

Regulier € 10,-
Jongeren t/m 25 jaar € 8,-
Kinderen t/m 11 jaar Gratis

Datum

zondag 17 november 2019 van 10:00 tot 17:00

Prijs

€ 10,00

Locatie

Hanzestedenplaats 1 2000, Antwerpen België

Contact

+32 (0)3 338 44 00