Kruisbestuiving flitscolleges Lezingen

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Op een voor iedereen toegankelijke manier vertellen onderzoekers kort over hun onderzoek en is er ruimte voor vragen. Krijg nieuwe ideeën door bekende thema’s eens van een heel andere kant te bekijken!

Biodiversiteit, evolutie, klimaatverandering, dierenwelzijn: het zijn onderwerpen die niet alleen biologen boeien, maar ook bijvoorbeeld psychologen, filosofen, cultuurhistorici en stedelijke ontwikkelaars. Wetenschappers gaan in verschillende lezingen op zoek naar de raakvlakken van verschillende vakgebieden en laten zich inspireren door de natuur.

Programma

Kan Darwin de ethiek redden? – 27 september
Filosofen denken al duizenden jaren na over hoe we vruchtbaar kunnen samenwerken en vreedzaam kunnen samenleven. Maar helaas. Met denken alleen komen we er niet, lijkt de praktijk uit te wijzen. Weg met de ethiek dus maar? Of kan Darwin de ethiek nog redden? Edgar Karssing (Nyenrode Business Universiteit) gaat op zoek naar aanknopingspunten in de evolutietheorie.

Hoe inspireert de natuur ons bij het doen van uitvindingen? – 18 oktober
Bob Ursem, wetenschappelijk directeur van de Hortus van de TU Delft en uitvinder, spreekt in dit college over de vraag hoe de natuur de mens inspireert bij het doen van uitvindingen.

Wat hebben krekels, robots en alarmsystemen met elkaar te maken? – 15 november
Hoogleraar Nature Inspired Fabrication and Transduction (NIFTy) Gijs Krijnen van de Universiteit Twente vertelt over de vraag: Wat hebben krekels, robots en alarmsystemen met elkaar te maken?

Datum

woensdag 15 november 2017 van 17:00 tot 17:30
woensdag 18 oktober 2017 van 17:00 tot 17:30
woensdag 27 september 2017 van 17:00 tot 17:30
Toon alle data

Prijs

Gratis

Locatie

Stadsgehoorzaal Breestraat 60 2311CS, Leiden Nederland

Contact

+31 (0)71 7519600

Organisatie