Kringlopen maken bij agrariërs Open dag en workshop

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Er zijn mooie ideeën voor een duurzame en circulaire Friese landbouw, die rekening houdt met de eigenschappen van het Friese platteland (o.a. het veenweidegebied). Maar hoe start je zo'n project? En welke technieken kunnen hierbij helpen?

Voor dit project hebben meerdere bedrijven de handen ineengeslagen. Maak kennis met de vele innovaties en bijzondere ideeën van deze onderzoekers. Ontdek hoe diverse waardevolle stoffen uit mest worden gescheiden en ga zelf aan de slag met een kleine proefopstelling. Neem een kijkje bij de ontwikkelingen in de bouw van de algenreactoren en het pre-prototype van een vergistingsinstallatie, en kom alles te weten over de teelt van soja op voedingsarme gronden in Nederland met behulp van schimmels.

Eigen foto

Voor dit project hebben zes bedrijven de handen ineengeslagen: Autark Energy Systems, Solar Oil Solutions, INNOMBC, O&N, P3 en BIOND. Voor deze open dag is aanmelden niet nodig: iedereen is van harte welkom!

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zondag 6 oktober 2019 van 10:00 tot 16:30
zaterdag 5 oktober 2019 van 10:00 tot 16:30

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Achterzijde Stichting Bedrijvencentrum Bolsward De Marne 34C 8701PT, Bolsward Nederland

Contact