Krachtpatsers in de kas Vaste tentoonstelling

Voor iedereen
De vaste tentoonstelling 'Krachtpatsers in de kas' laat zien hoe microscopisch kleine insectenjagers worden ingezet bij biologische gewasbescherming.

In de tentoonstelling is de nematode (Steinernema feltiae) in actie te zien. Deze microscopisch kleine rondworm is een natuurlijke bestrijder van plaaginsecten zoals Californische tripsen (Frankliniella occidentalis), beter bekend als onweersbeestjes, die veel voorkomen in de sierteelt en die moeilijk te bestrijden zijn.

Insectenplagen zorgen jaarlijks voor vele miljarden euro’s schade in de (glas)tuinbouw door lagere opbrengst en mindere kwaliteit van de gewassen. Door de inzet van natuurlijke vijanden wordt de economische schade voor een groot deel teruggedrongen. Inmiddels is de inzet van natuurlijke vijanden in de Nederlandse glasgroenteteelt een standaard manier van insectenbestrijding. BASF ondersteunt en adviseert de Nederlandse agrosector hierin met innovatieve en duurzame producten en oplossingen om zo de inzet van natuurlijke middelen te verbreden.

Micropia en tentoonstellingspartner BASF hebben een nieuwe opstelling ontwikkeld waarmee deze actuele toepassing en het belang ervan zichtbaar worden gemaakt voor het grote publiek. Met speciaal ontwikkelde 3D-kijkers kan het publiek deze nematoden op interactieve wijze zien leven en bewegen.

Micropia, Robin Utrecht

Doelgroep

De adviesleeftijd voor Micropia is 8 jaar en ouder.

Prijs

Regulier €15,-
Kinderen van 3 t/m 9 jaar €13,-
Kinderen t/m 2 jaar Gratis
Studenten €7,50

Openingstijden

Maandag t/m woensdag 09:00 – 18:00 uur
Donderdag t/m zaterdag 09:00 – 20:00 uur
Zondag 09:00 – 18:00 uur

Datum

vanaf donderdag 3 september 2015 van 9:00 tot 20:00

Prijs

€ 15,00

Locatie

Artisplein Plantage Kerklaan 38-40 1018 CZ, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)900 278 47 96

Organisatie