Kosmos: Kunst & Kennis Tijdelijke tentoonstelling

Voor iedereen
De kosmos inspireert wetenschappers en kunstenaars al eeuwenlang. In deze tijdelijke tentoonstelling komt hun fascinatie samen. Sterrenkundig geïnspireerde kunstwerken van Wassily Kandinsky en Eugène Brands pronken naast historische topstukken.

In deze tijdelijke fascinatie zie je dat de fascinatie voor het heelal van alle culturen en alle tijden is. Zowel wetenschappers als kunstenaars hebben de hemel door de eeuwen heen op talloze manieren verbeeld. Met steeds sterkere telescopen duwen wetenschappers de grens van het onzichtbare steeds verder weg. Wat zich aan het zicht onttrekt, vullen kunstenaars zelf in met hun verbeeldingskracht. Gerenommeerd hoogleraar Moleculaire Astrofysica Ewine van Dishoeck neemt bezoekers mee op een verkenningstocht langs de maan, de planeten en de sterren.

De objecten beslaan het brede spectrum van de kunst- en cultuurhistorie, van de Romeinse tijd tot nu. Bezoek een mini-observatorium of maak een uniek figuur op de maan. Ook is er een uitgebreide randprogrammering met lezingen en kinderworkshops. Zo beleeft jong en oud de wondere wereld van kosmos, kunst en kennis.

Gastconservator

Prof. dr. Ewine van Dishoeck, de veel gelauwerde Leidse hoogleraar Moleculaire astrofysica, vervult de rol van gastconservator van deze tentoonstelling. Ze brengt de verbeelding van zowel wetenschappers als kunstenaars samen. De objecten beslaan het brede spectrum van de Oosterse tot Westerse kunst- en cultuurhistorie, van de Romeinse tijd tot nu.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m zondag 10:00 – 17:00 uur
Feestdagen
Maandagen in schoolvakanties
Tweede Paasdag
Tweede Pinksterdag
10:00 – 17:00 uur
Nieuwjaarsdag 01 januari
Koningsdag 27 april
Leidens ontzet 03 oktober
Eerste Kerstdag 25 december
Gesloten

Prijs

Deze tentoonstelling is gratis toegankelijk in combinatie met een geldig entreebewijs voor Rijksmuseum Boerhaave

Regulier € 13,-
Kinderen 4 t/m 17 jaar € 5,50
Kinderen t/m 3 jaar Gratis
CJP € 8,-
Studenten Gratis
Museumkaart Gratis

Datum

donderdag 10 oktober 2019 t/m zondag 15 maart 2020 van 10:00 tot 17:00

Prijs

€ 13,00

Locatie

Lange St. Agnietenstraat 10 2312 WC, Leiden Nederland

Contact

+31 (0)71 751 99 99