Kom uit je bubbel Avond met Joris Luyendijk

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Niemand kon geloven dat Trump president van de Verenigde Staten zou worden. Of dat Groot Brittanië voor de Brexit zou stemmen. Op deze Studium Generale spreekt Joris Luyendijk over de bubbel en hoe die de opkomst van het populisme kan verklaren.

Bijna twee jaar na de verkiezingen van Trump blijft het zogenoemde ‘populisme’ de gemoederen onverminderd bezighouden. In de bubbel waarin Joris Luyendijk verkeert hoort hij vaak dat het probleem is dat mensen in een bubbel zitten – en dat deze bubbel weer een belangrijke verklaring vormt voor de opkomst van wat dan heet het ‘populisme’. In een interactief college vol filmpjes en verhalen onderzoekt Luyendijk deze aanname en zet daarbij het mes zo diep mogelijk in het eigen hoogopgeleide middenklasse vlees. Hoe kunnen we breken met ons eigen comfortabele wereldbeeld? **

Over de spreker

Joris Luyendijk is journalist en antropoloog. Hij schreef onder andere de bestsellers Het zijn net mensen. Beelden uit het Midden-Oosten (2006) en Dit kan niet waar zijn. Onder bankiers (2015). Vorig jaar verscheen Kunnen we praten, een uitnodiging aan mensen die het vertrouwen in traditionele politieke partijen kwijt zijn. Sinds kort werkt hij voor De Correspondent als ‘correspondent Slecht nieuws’.

Prijs

Regulier € 4,-
Studenten Gratis
Studium Generale Kortingspas € 2,-

Tickets

Kaarten zijn te koop via de website

Datum

woensdag 12 december 2018 vanaf 20:00

Prijs

€ 4,00

Locatie

Aletta Jacobshal Blauwborgje 4 9747AC, Groningen Nederland

Contact

+31 (0)50 363 54 63