Koe en wetenschap Open stal

Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Tijdens de open stal laat Dairy Campus zien hoe leuk, interessant, inspirerend en innovatief wetenschap en technologie is. De koeien zorgen namelijk naast melk ook voor kennis en data voor nieuw onderzoek.

Dairy Campus is het onderzoeks- en praktijkcentrum voor de melkveehouderij. Dairy Campus is onderdeel van Wageningen University & Research en je mag tijdens het Weekend van de Wetenschap zelf door de stallen rondlopen.

Je ontdekt wat er met melk, water en gras wordt gedaan en wat robots allemaal kunnen. Bekijk onder meer 550 melkkoeien, een voedingsstal, een praktijkstal, het smaaklab met zuiveldrankjes, een waterlab met waterproefjes, de sensor met GPS voor koeien, speciale voerbakken met een weegsysteem, de melkcarrousel, de melkrobot, de voeraanschuifrobot en de mestrobot.

Maar er is ook veel informatie over onderzoeksprojecten zoals melk indikken, precisiebemesting of beweidingsonderzoek. Om 15.30 uur gaan de stallen dicht zodat de koeien rustig de melk kunnen produceren die je later weer in het zuivelschap van de supermarkt terug kunt vinden.

Photo detail
Nelleke Meindertsma voor Dairy Campus

Over de Dairy Campus

Dairy Campus is hét onderzoek- en praktijkcentrum voor de melkveehouderij waar alles draait om innovatie, onderzoek, educatie en praktijkleren. Alle activiteiten zijn gericht op de ontwikkeling van een duurzame zuivelketen. Allemaal om te zorgen dat ook in de toekomst voldoende gezonde zuivel wordt geproduceerd met respect voor mens, dier en milieu.

Dairy Campus is onderdeel van Wageningen University & Research. Het is een inspirerende en innovatieve omgeving voor iedereen die in de zuivelsector werkt maar ook voor iedereen die wil weten hoe de zuivel tot stand komt. Dus van gras tot glas. Beleef, ruik en zie zelf waar een koe, wetenschapper, dierverzorger, student en ondernemer dagelijks op Dairy Campus mee bezig is.

Weekend van de Wetenschap 2017

Het Weekend van de Wetenschap is het podium van de toekomst. Op 7 en 8 oktober openen diverse organisaties hun deuren – bedrijven, instituten, onderzoeksinstellingen, universiteiten, musea en sterrenwachten – om bezoekers van jong tot oud de unieke kans te geven een stap te zetten in de wereld van wetenschap en technologie. Zij organiseren unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Ga backstage in de wereld van wetenschap en technologie!

Datum

zaterdag 7 oktober 2017 van 10:00 tot 15:30

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Dairy Campus Boksumerdyk 11 9084 AA, Leeuwarden Nederland

Contact

+31 (0)317 484000

Organisatie