Knuffeldier, lastpak of anders? Film en lezing door Willy de Koning

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Tijdens deze lezing vertelt Willy de Koning alles over bevers. Ook toont zij de door haar gemaakte documentaire 'Bevers is Nederland'.

Al sinds 2007 volgt en filmt Willy de Koning bevers. Veel in Limburg maar ook in bijvoorbeeld de Biesbosch. Uit de enorme hoeveelheid beeldmateriaal en opgedane kennis heeft ze een documentaire samengesteld met een compleet en actueel verhaal over het leven van de bever.

De film toont aandoenlijke geluidjes van jonge bevertjes vanuit een burcht, knuffelpartijtjes tussen volwassen bevers en hun jongen, bevers die op hun gemak de vacht verzorgen of een bever die zich onbespied waant en heel rustig over land loopt.

Photo detail
Willy de Koning

Tijdens de lezing gaat De Koning in op de leefwijze van de bever, z’n uiterlijke kenmerken, de vele soorten sporen die het dier achterlaat, de leefomgeving, zijn aanpassingsvermogen en de invloed van de bever op de omgeving. Verder vertelt ze over de oorzaken van het verdwijnen van de bever, zo’n 200 jaar geleden, en over de herintroductie die sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw plaatsvond.

Ook neemt De Koning ruim de tijd voor het beantwoorden van al je vragen over bevers en gaat ze in op de huidige discussies over bevers die overlast veroorzaken. Verder neemt ze tal van ‘beverattributen’ mee, zoals een jas van beverbont, bevertanden en een beverschedel, beverknuffels, beverkeutels, takken met knaagsporen en boekjes over bevers.

Datum

dinsdag 14 november 2017 vanaf 19:30

Prijs

Gratis

Locatie

Geurtsvenweg 4 6006 SN, Weert Nederland

Contact

+31 (0)495 52 48 93