Kleding maken van gras? Nieuwe vezels en garens van biomassa

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Als het aan BioTex Fieldlab ligt zijn synthetische stoffen binnenkort verleden tijd.

De textiel- en tapijtbranche wil de komende jaren verduurzamen door energiezuiniger te produceren en hernieuwbare grondstoffen in te zetten. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor biobased garens. Het BioTex Fieldlab doet onderzoek naar de ontwikkeling van vezels en garens uit biopolymeren (organische stoffen). Onderzoekers en het bedrijfsleven werken hierin samen aan de ontwikkeling van hoogwaardige vezels en garens en nieuwe productieprocessen voor de textielindustrie.

Chemelot

Deze activiteit is onderdeel van de open dag van Chemelot .

Aanmelden

Voor deelname aan de open dag is aanmelden verplicht en kan via de website .
Na je aanmelding ontvang je een bevestiging per e-mail.

Weekend van de Wetenschap 2018

Ga op 6 en 7 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 6 oktober 2018 van 10:00 tot 17:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Maastricht University - Faculty of Health Medicine & Life Sciences Universiteitssingel 40-60 6229 ER, Maastricht Nederland

Contact