Kindercolleges: Middeleeuwen MuseumJeugdUniversiteit voorjaar 2017

Voor kinderen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De MuseumJeugdUniversiteit gaat weer van start. In vier lezingen in het Nationaal Militair Museum leer je alles over het leven in de Middeleeuwen.

Tientallen musea organiseren colleges voor nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar. Echte wetenschappers en experts vertellen je alles over je favoriete onderwerpen, zoals ridders, mummies, dinosaurussen en planeten. Wil je daarover meer te weten komen dan je op school leert? Dan is de MuseumJeugdUniversiteit echt iets voor jou!

Colleges

Hoe zag het leven in de mIddeleeuwen er uit? Zondag 12 februari 2017 Wat aten de mensen in de Middeleeuwen, hoe sliepen ze, wat droegen ze? Wat voor werk was er? Gingen kinderen naar school? Speelden ze buiten? Wat gebeurde er als je ziek werd? Majoor Kos geeft je in geuren en kleuren een beeld van hoe de Middeleeuwen werkelijk waren.

Wie was de middeleeuwse veldheer Genghis Khan? Zondag 12 maart 2017 Professor Tjalling Halbertsma weet alles over de middeleeuwen in Azië en met name het grote Mongoolse Rijk. Hij neemt jullie mee terug in de tijd naar de grootste en misschien wel de meest wrede veldheer ooit: Genghis Khan. Neem na afloop een kijkje in de expositie over Genghis! Dat is gratis met je collegekaart.

Hoe veilig was een ridder in zijn harnas? Zondag 09 april 2017 Kun je met een strijdhamer een deuk in een harnas slaan? Conservator Jeroen Punt gaat deze uitdaging aan! Met een heuse strijdhamer zal hij een metalen plaat te lijf gaan. Misschien mag jij wel helpen! Je leert tijdens dit college van alles over de zin en onzin van harnassen.

Hoe veranderde buskruit de oorlogsvoering? Zondag 21 mei 2017 Buskruit is een Chinese uitvinding die de westerse oorlogsvoering in de Middeleeuwen voorgoed veranderde. Conservator Paul van Brakel vertelt over de spannende ontwikkeling van katapulten naar kanonnen. Aan wapentuig zal het niet ontbreken tijdens dit knallende college!

Inschrijven

Voor deze colleges is inschrijven verplicht via de website

Je reserveert voor €20 een plaats voor de gehele collegereeks.

MuseumJeugdUniversiteit

Verschillende musea organiseren ieder half jaar een reeks colleges, speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De colleges duren een uur en hebben altijd een leuk, gek, bijzonder of spannend onderwerp dat betrekking heeft op het collectiegebied van het museum. De sprekers zijn wetenschappelijk medewerkers van het museum, wetenschappers uit de academische wereld of experts uit het vakgebied. Dit zijn inspirerende mensen, die waanzinnig veel over hun onderwerp weten! Je krijgt tijdens de colleges dan ook de mogelijkheid hen het hemd van het lijf te vragen.

Datum

zondag 21 mei 2017 van 13:30 tot 13:15
zondag 9 april 2017 van 13:30 tot 14:30
zondag 12 maart 2017 van 13:30 tot 14:30
zondag 12 februari 2017 van 13:30 tot 14:30
Toon alle data

Prijs

€ 20,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Verlengde Paltzerweg 1 3768 MX, Soest Nederland

Contact

+31 (0)85 003 60 00