Kijk-S Educatief programma voor het voortgezet onderwijs

Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Educatief programma waarbij MU en de Ontdekfabriek de handen ineen slaan, om samen met leerlingen te verkennen, verbreden, verdiepen en verbinden.

Dit is een educatief programma voor het voortgezet onderwijs. Bekijk de overzichtspagina van MU artspace voor alle regulier toegankelijke activiteiten.

In het educatieve programma Kijk-S bezoeken de leerlingen MU, STRIJP-S en De Ontdekfabriek. Tijdens de start bij MU leer je door middel van een interactieve rondleiding in de expositie anders kijken en denken. Vervolgens ga je zelf kijken en onderzoeken in groepjes op Strijp-S, aan de hand van een thema en opdracht en leer je op een andere manier te kijken naar het gebied. Tot slot laat je je bekijken in De Ontdekfabriek tijdens de creatieve presentaties in de green screen studio.

Interactieve rondleiding Tijdens de exposities binnen MU biedt de instelling doorlopend een interactieve rondleiding aan. Tijdens deze rondleiding geven de museumdocenten een laagdrempelige introductie over de expositie en gaat de groep erover in (socratisch) gesprek. Daarnaast koppelen de rondleiders ook diverse (praktische) opdrachten en vraagstukken aan de werken. MU stimuleert een vrije opzet waarin leerlingen en studenten de vrijheid voelen om dát te zeggen wat ze zien en ervaren, zolang ze kunnen onderbouwen waaróm. Daarnaast probeert MU de tentoongestelde werken te koppelen aan bepaalde maatschappelijke en educatieve onderwerpen binnen de belevingswereld van de groep.

Doelgroep

Dit programma is geschikt voor alle klassen van het voorgezet onderwijs.

Prijs

Per leerling Minimaal 15 leerlingen €12,50
Opstartkosten per groep €25,-
Begeleiders Minimaal 1 per 15 leerlingen Gratis

Inschrijven

Neem voor meer informatie en reserveringen contact op met de educatieve afdeling van MU artspace via e-mail.

Datum

zondag 28 augustus 2016 t/m zaterdag 22 juli 2017

Prijs

€ 12,50

Locatie

Torenallee 40-06 5617 BD, Eindhoven Nederland

Contact

+31 (0)4 02 96 16 63

Organisatie