Kick-off DNA-dialoog Debat

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Het mag niet, maar het is in het buitenland al wel gebeurd: het aanpassen van het DNA van embryo’s met behulp van de techniek CRISPR-Cas9. Tijdens dit debat is er ruimte voor het delen en vormen van je mening over het aanpassen van DNA.

In de toekomst is het mogelijk om bepaalde ziektes uit te bannen door middel van het aanpassen van DNA. Maar kunnen we dan straks ook het uiterlijk van toekomstige kinderen veranderen, of ze slimmer en sportiever maken? Wat vind jij daarvan? Tijdens de DNA-Dialoog is er ruimte voor het delen en vormen van je mening, het stellen van vragen en het uitspreken van zorgen en wensen. De DNA-Dialoog gaat ons allemaal aan. In wat voor samenleving willen je leven? Hoe de samenleving moet omgaan met deze nieuwe techniek is een vraag die niet alleen beantwoord kan worden door artsen, wetenschappers en politici. Het is een vraag voor ons allemaal.

Pixabay, TheDigitalArtist via CC0

De DNA-Dialoog

De uitkomsten van deze dialogen worden in een rapport verzameld en eind 2020 aangeboden aan politici, wetenschappers en de Nederlandse samenleving. Scholieren, ouders en grootouders, kritische denkers en enthousiaste vragenstellers; iedereen is welkom om mee te doen aan deze dialoog.

Sprekers

Marc van Mil, universitair hoofddocent biomedische genetica UMC Utrecht, Eline Bunnik, universitair docent medische ethiek en filosofie van de Geneeskunde aan het Erasmus MC, en Gerard Adelaar, auteur van het boek De Onverbeterlijke Mens gaan met het publiek in gesprek over de dilemma’s die deze technologie met zich meebrengt, onder leiding van Eveline van Rijswijk. Minister Hugo de Jonge opent de avond.

Aanmelden

Aanmelden voor dit debat is verplicht via de website

Datum

woensdag 9 oktober 2019 van 19:00 tot 22:00

Prijs

Gratis

Locatie

Huis van de Wijk Post West Tidemanstraat 80 3022SM, Rotterdam Nederland

Organisatie