Keys to Rome Het Romeinse rijk ontsloten.

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De tentoonstelling _Keys to Rome_ laat je kennismaken met de omvang en de diversiteit van het Romeinse Rijk.

Van Egypte tot aan de Rijn in Nederland zijn Romeinse invloeden terug te vinden. Nieuwe inzichten tonen aan dat de Romeinen ook inheemse gebruiken mee terug naar Rome namen. Aan de hand van voorwerpen uit het Middellandse Zeegebied, Egypte en de Lage Landen zie je voorbeelden van de wisselwerking tussen deze drie regio’s.

Met behulp van voorwerpen en digitale technieken krijgen bezoekers een kijkje in het dagelijks leven van de Romeinen. Zo wordt er gebruik gemaakt van smart objects. In 3D geprinte schaalmodellen zijn sensoren geplaatst die reageren op aanraking, wat een informatie activeert op een scherm. Een andere applicatie is het Revealing Flashlight, die door middel van een projector en een bewegingssensor de oorspronkelijke kleuren projecteert op het originele voorwerp.

Keys to Rome is een internationale tentoonstelling die is ontwikkeld in samenwerking met het Museum of Sarajevo, het Museo dei Fori Imperiali nei Meracti di Traiano in Rome en het Antiquities Museum van de Bibliotheca Alexandria in Alexandrië.

Datum

woensdag 24 september 2014 t/m zondag 15 maart 2015 van 10:00 tot 17:00