Kano door het laagveenmoeras Excursie

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Gehuld in warme kleding peddel je door een laagveenmoeras dat de winter nog maar net van zich afschud. De natuur is in nog in rust en je vaart geruisloos door het gebied, waardoor de kans groot is dat je dieren ziet.

Laag op het water ben je één met de natuur. Vanuit de kano vaar je langs de eerste tekenen van de lente, zoals speenkruid, terwijl de vogelzang van het vroege voorjaar klinkt. Door de stilte van je kano schrikken de dieren niet en is er een grote kans dat je de vele moerasvogels van dichtbij kunt aanschouwen. Statig zie je een zilverreiger jagend op vis. En wat schiet daar snel weg in het riet? Was het misschien de otter?

Je peddelt onder begeleiding van een gids door één van de grootste laagveenmoerassen van Noordwest Europa, Nationaal Park De Alde Feanen. Dit natuurgebied ligt in de driehoek tussen Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. De kano’s zijn Canadese driepersoons kano’s en zwemvesten zijn beschikbaar.

Doelgroep

Deze tocht is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar.

Zelf meenemen

  • Extra set warme kleding
  • Voldoende eten en drinken in een waterdichte tas

Aanmelden

Voor de excursies is telefonisch aanmelden verplicht. Aanmelden kan tot één werkdag voorafgaand aan de excursie tot 15:00 uur.

Datum

vrijdag 28 april 2017 van 18:30 tot 21:30
zondag 26 maart 2017 van 9:00 tot 12:00

Prijs

€ 9,00

Locatie

Bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen Koaidyk 8A 9264TP, Earnewald Nederland

Contact

+31 (0)51 153 96 18

Organisatie