Kan melk ziek zijn? Workshop

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Dat koeien ziek kunnen zijn weten we allemaal. Maar kan melk eigenlijk ook ziek zijn? En als de melk ziek is, is de koe dan ook ziek? Of andersom, als de koe ziek is, is de melk dan ook ziek?

Melk is een natuurlijk product. Het is gezond, lekker en bevat belangrijke voedingsstoffen. De melk zegt veel over de gezondheid van de koe: als de koe ziek is geeft ze minder melk of ziet de melk er anders uit. De faculteit diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht doet daar veel onderzoek naar. Tijdens dit practicum doe je testjes met drie verschillende soorten melk: gezonde melk, biest (de eerste melk van de koe) en melk van een koe met een uierontsteking.

Universiteit Utrecht

Over de docent

Dr. Joyce Parlevliet is docent bij de faculteit Diergeneeskunde en houdt zich bezig met de gezondheidszorg van landbouwhuisdieren.

Deze activiteit is onderdeel van het programma van de Universiteit Utrecht op Utrecht Science Park. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zondag 6 oktober 2019 van 11:00 tot 16:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Victor J. Koningsbergergebouw Budapestlaan 4a-b 3584 CD, Utrecht Nederland

Contact