Kan een implantaat kwaad? Spel en demonstratie

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Weet jij wat een implantaat precies doet? Tijdens deze activiteit bekijk je implantaten en dichtbij en raad je welke implantaat waar in het lichaam thuishoort.

Een implantaat vervangt iets in je lichaam dat het niet meer (goed) doet en dat er langere tijd in blijft zitten. Zo krijgen mensen soms een nieuwe heup of een borstimplantaat. Wist je dat implantaten – net als medicijnen – bijwerkingen kunnen hebben? Je kunt zo’n bijwerking melden bij het RIVM bij het Meldpunt en Expertisecentrum Bijwerkingen Implantaten (MEBI).

Zo houdt het RIVM in de gaten of implantaten veilig zijn. Bij deze activiteit zie je voorbeelden van implantaten, met het blote oog maar ook van heel dichtbij door een microscoop. Ook kun je meespelen met ‘Raad het Implantaat’, waarbij je kunt laten zien hoe goed jij weet welk implantaat waar in het lichaam hoort.

via RIVM

Bijzonderheden

Legitimatie met een geldig identiteitsbewijs voor iedereen vanaf 14 jaar verplicht. Zonder legitimatie word je niet toegelaten tot het terrein.

Aanmelden

Voor deze activiteit is aanmelden vooraf verplicht via de website. Dit is ook nog beperkt mogelijk op locatie op de dag zelf.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 5 oktober 2019 van 10:00 tot 13:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

RIVM Antonie van Leeuwenhoeklaan 9 3721MA, Bilthoven Nederland

Contact

030 2744189

Organisatie