Jij of je werk de baas? Maandelijks gesprek met wetenschappers en publiek

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Doe jij echt wat je wilt of heeft je baas dat al voor je bepaald? Wetenschappers praten je bij over hoe bazen, collega's en kantoortuinen ons vormen en hoe werkdruk onze gezondheid beïnvloedt.

Je werkt een groot deel van je leven en dus breng je veel tijd door op je kantoor, achter je bureau, samen met je baas en je andere collega’s. Je werkomgeving, waarop je wordt afgerekend, maar ook of je veel samen of individueel werkt, bepalen voor een groot deel hoe jij je gedraagt. Vaak sta je daar niet eens zo bij stil, maar na deze avond kijk je met hele andere ogen naar je baan.

DigiDaan voor NEMO Science Museum

Over de sprekers

Drs. Brankele Frank is neurobioloog. Ze kreeg drie jaar geleden zelf een burn-out werkt momenteel aan een boek over de neurobiologie van stress en burn-outs.

Prof. Stefan van der Stigchel is cognitief psycholoog aan de Universiteit van Utrecht en doet oa onderzoek naar aandacht en concentratie en kan ons vertellen hoe onze werkplek onze concentratie en werk prestaties kunnen beïnvloeden.

Dr. Hafid Ballafkih is hoofd van de onderzoeksgroep ‘Arbeid in Transitie’ aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij onderzoekt hoe wij in de toekomst werken, welke vaardigheden we daarvoor nodig hebben – denk aan het effect van artificial intelligence – en hoe we die kunnen ontwikkelen.

Aanmelden

Voor deze activiteit is aanmelden mogelijk via het aanmeldformulier

NEMO Kennislink Live

Tijdens NEMO Kennislink Live vertellen wetenschappers op een laagdrempelige manier over actuele ontwikkelingen in hun domein. Ze gaan in op onderwerpen die van invloed zijn op ons dagelijks leven.

In 2019 is het overkoepelende thema: ‘Doe jij echt wat je wilt?’.

  • Swipen of houden? Over hoe ons liefdesleven door apps aan het veranderen is
  • Wie bouwt jouw wereld? Over hoe onze leefomgeving ons eet-, woon- en sociale gedrag beïnvloedt
  • Roze/blauw of man/vrouw? Over de invloed van je sekse op opvoeding, gedrag en maatschappelijke omgang
  • Jij of je werk de baas? Over hoe bazen, collega’s en kantoortuinen ons vormen
  • Goed nieuws is geen nieuws? Over waarom we zoveel slecht nieuws lezen, het effect daarvan of de filterbubbel nou bestaat of niet
  • Je leven in een app Over waarom we zoveel willen meten en raten

Datum

dinsdag 14 mei 2019 van 19:00 tot 21:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Oosterdok 2 1011 VX , Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 531 35 58

Organisatie