Je lichaam op een chip? Paradisolezingen 2018

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Staat alle informatie over jouw lichaam in de toekomst op een chip? Prof. dr. Christine Mummery, hoogleraar ontwikkelingsbiologie aan de Universiteit Leiden, schetst in deze lezing een toekomstbeeld voor de geneeskunde. Waar ligt de grens?

Precies de juiste behandeling en de juiste zorg voor iedere individuele patiënt, een minimum aan bijwerkingen, tegen minimale kosten en zo dicht mogelijk bij huis. Dit klinkt mooi en handig. Maar wat zijn de nadelen en gevaren van deze technologie? Waar ligt de grens tussen het genezen en het verbeteren van de mens?

Paradisolezingen

Dit is de vijfde Paradisolezing in de serie De nieuwe mens. De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso en worden mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van NEMO Kennislink, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, Rijksmuseum Boerhaave en de VPRO.

Prijs

Regulier €12,-
Vrienden van Verstegen & Stigter €10,-
Leden VPRO €10,-
Studenten €5,-

Tickets

Kaarten voor deze lezing zijn te koop via de website.

Paradisolezingen

In de Paradisolezingen 2018 gaan zeven topwetenschappers in op de vraag hoe technologie het leven in de nabije toekomst zal vormgeven.

Datum

zondag 6 mei 2018 van 11:00 tot 13:00

Prijs

€ 12,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Paradiso Weteringschans 6-8 1017 SG, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)34 476 91 39

Organisatie