Jagershuiswandeling Excursie

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Wandel mee met een gids naar het verdwenen Jagershuis. Onderweg ga je op zoek naar enkele restanten en de gids vertelt over de rijke historie.

Het Jagershuis stond van 1898 tot 1944 op de hoek van de Fonteinallee en de Italiaanseweg. Vanaf 1920 tot en met 1944 bewoonde de Rotterdamse chocolafabrikant Driessen en zijn gezin het Jagershuis. Op zondag 17 september 1944 ziet hij de vliegtuigen voor de Airborne landingen aankomen. De eerste dagen van de Slag om Arnhem is het nog rustig, daarna nemen steeds meer Duitse troepen zijn woning in, om het vervolgens de bezetten. De familie moet het Jagershuis verlaten en kan tijdelijk terecht bij buren.

Op 4 oktober 1944 moeten alle bewoners van Doorwerth evacueren en op dat moment is het Jagershuis, het Kasteel en alle bebouwing op de Fonteinallee en de Duno al volledig kapot geschoten door geallieerde troepen die op de Duitsers schieten in gebouwen die uitzicht hebben op de dan bevrijdde Betuwe.

Tijdens de wandeling vertelt de gids over het Jagershuis en de bijgebouwen, aangevuld met kaarten en foto’s. Driessen schreef over deze periode een dagboek dat in bewaring is bij het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD). Het dagboek kun je online lezen, om nog meer uit de wandeling te halen.

Bijzonderheden

- Deze excursie is niet geschikt voor rolstoelgebruikers.
- Draag stevige wandelschoenen.
- Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.
- Gelieve ter plaatse contant te betalen.

Prijs

Regulier € 5,-
Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen
Op vertoon van een geldige donateurspas
Gratis

Datum

dinsdag 15 augustus 2017 van 11:30 tot 13:00
dinsdag 1 augustus 2017 van 11:30 tot 13:00

Prijs

€ 5,00

Locatie

Kasteel Doorwerth Fonteinallee 2B 6865ND, Doorwerth Nederland

Contact

+31 (0)26 339 74 06