Invloed, overvloed, overvoed? Kenniscafé

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Wat je eet is jouw eigen keuze. Of niet? Charlotte De Backer bespreekt hoe de media en andere mensen jouw eetgedrag beïnvloeden.

Aangeboren voedselvoorkeuren en psychologische reflexen beïnvloeden je eetgedrag, in samenspraak met je omgeving. Je eet wat je vrienden, ouders, familie, collega’s en soms zelfs beroemdheden eten. En je eet niet wat afgeschilderd wordt als ‘dik makend’ ‘of ‘niet ethisch’.

Een korte lezing, een publiek dat zijn oren spitst onder het genot van een drankje en moderator Sven Pichal die de discussie in goede banen leidt: dat is de mix voor het UAntwerpen wetenschapscafé ‘Wetenschap Centraal’. Dit keer over je eetgedrag.

Wat je eet is eigenlijk veel minder je eigen keuze dan je denkt, en de rol die diverse media spelen in het beïnvloeden van wat je eet is niet altijd zo duidelijk. Hoe beïnvloeden media jouw eetgedrag? Waarom is voeding zo’n hot item en brengt het mensen ertoe om mee te doen aan tal van hypes? Waarom zijn nationale en internationale BV-koks (denk aan Jeroen Meus of Yotam Ottolenghi) zo succesvol? En wat met de sociale functie van eten in deze tijdsgeest waar iedereen achter zijn schermpje zit? Dit zijn vragen die tijdens deze lezing aan bod komen en waar je samen een antwoord op tracht te vinden.

Over de spreker

Charlotte De Backer is hoofddocent Communicatiewetenschappen aan de UAntwerpen en is actief in het domein van voeding, media en samenleving. Ze bracht recent een boek uit over de impact van wat we eten op onze identiteit en sociaal gedrag, To eat or not to eat meat.

Reserveren

Voor deze activiteit is reserveren mogelijk via de website.

Datum

woensdag 11 december 2019 van 19:30 tot 21:30

Prijs

Gratis

Locatie

Bibliotheek Permeke, foyer De Coninckplein 26 2060, Antwerpen België

Contact