Intelligent buitenaards leven Lezing

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Jean-Paul Keulen vertelt in deze lezing over buitenaards leven. Hoe vind je een intelligente, buitenaardse beschaving die niets van zich laat horen?

Al decennialang proberen wetenschappers boodschappen van buitenaardse wezens op te vangen. Tot nu toe zonder resultaat. Dat kan betekenen dat ze nog niet goed ‘geluisterd’ hebben, of dat mensen gewoon alleen zijn. Maar het zou ook kunnen dat het buitenaards leven helemaal geen behoefte hebben aan contact met de mens.

Welke technologieën hebben wetenschappers momenteel ter beschikking voor het zoeken naar buitenaards leven? Hoe kan onderzoek naar aliens meeliften met ander sterrenkundig onderzoek? En welke technieken zouden aliens tot hun beschikking hebben? Moet de mens wel contact zoeken met intelligente wezens elders in ons heelal? Tijdens deze lezing gaat Jean-Paul Keulen in op deze en tal andere vragen over intelligent buitenaards leven.

Over de spreker

Jean-Paul Keulen is freelance wetenschapsjournalist en eindredacteur van De Ingenieur. Hij studeerde sterrenkunde aan de Universiteit Leiden en schreef onlangs het boek Verstoppetje spelen met aliens.

Prijs

Regulier € 5,-
Leden van Triangulum, Thales, Astra Alteria en KNVWS Arnhem Gratis

Datum

donderdag 25 januari 2018 vanaf 19:30

Prijs

€ 5,00

Locatie

Kristal Distelvlinderlaan 200 7323XB, Apeldoorn Nederland

Contact

+31 (0)5 75 49 22 89