Inspirerende Ingenieurs bij KIVI Lezingen

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De Ingenieur van het Jaar, de Uitvinder van het Jaar en de Wereldkampioen robotvoetbal: slechts enkele van de inspirerende ingenieurs die over hun fantastische projecten zullen vertellen. Neem een kijkje in de 'ingenieurskeuken'.

Maak kennis met Inspirerende Ingenieurs. Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) en technologieplatform De Ingenieur presenteren in het ingenieurs die vertellen over de bijzondere projecten waar ze mee bezig zijn, waar ze hun inspiratie vandaan halen en wat ze ermee willen bereiken.

Ingenieurs leggen de verbinding tussen wetenschap en praktijk en zetten kennis om in al die objecten en elementen die ons leven aangenamer maken. Van toekomstige computers, robots en apparaten tot duurzame materialen, duurzaam voedsel en slimme manieren om energie op te wekken. Wie zijn die ingenieurs, waar halen ze hun inspiratie vandaan, met wat voor nieuwe projecten zijn ze op dit moment bezig? Op deze vragen zullen de ingenieurs in hun presentaties nader ingaan.

De gastheer op de bijeenkomst is Daniël Poolen, duurzaamheidsspecialist en Captain Planet bij KIVI. Onder het motto “groet en ontmoet” krijgt het publiek ruimschoots de gelegenheid om samen met Daniël de aanwezige ingenieurs in een informele setting aan te horen, het hemd van het lijf te vragen en nader kennis te maken.

Programma

De hele dag door vertellen ingenieurs over hun bijzondere projecten. Dit jaar onder meer:

  • Maja Rudinac, Ingenieur van het Jaar
  • Rik Breur, Uitvinder van het Jaar
  • Wouter Kuijpers, Wereldkampioen robotvoetbal
  • Kodo Sektani, Levensduur bruggen
  • David Fernandez Rivas, Naaldloze tattoos
  • Gijsje Koenderink, Machinerie van levende cellen
  • Annemijn Jonkman, Technische geneeskunde

Kijk voor het hele programma op de website van KIVI of in het tijdschrift De Ingenieur.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zondag 6 oktober 2019 van 10:00 tot 16:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

KIVI-gebouw Prinsessegracht 23 2514 AP, Den Haag Nederland

Contact

+31 (0)703 91 99 00