InScience Filmfestival 2019 Filmfestival

Voor iedereen
Vier dagen lang zie je de beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar wereldwijd zijn verschenen en delen meer dan 150 wetenschappers en filmkenners hun inzichten. Met dit jaar als thema: genetische modificatie, kunstmatige aanpassingen in het DNA.

Het gaat hard met CRISPR-Cas, een van de belangrijkste wetenschappelijke doorbraken van de afgelopen decennia. Het nieuws over het experiment van de Chinese wetenschapper He dat hij een baby-tweeling middels CRISPR-Cas immuun had gemaakt voor het HIV-virus, veroorzaakte wereldwijd ophef. Niet in de laatste plaats onder wetenschappers zelf. Ethische (wat maakt de mens tot mens?), religieuze (de mens mag niet voor God spelen) en wetenschappelijke bezwaren (we doorgronden de techniek nog niet) buitelden over elkaar heen. Opvattingen over wat wel en niet ethisch is verschuiven in de tijd.

De wetenschap biedt steeds weer nieuwe perspectieven, maakt mogelijk wat tot dan toe ondenkbaar was. Of de deur voor nieuwe technieken als CRISPR-Cas op een kier wordt gezet, ingebed in een reeks van wetten en regels, of wijd open wordt gegooid: wetenschappelijke ontwikkelingen dwingen ons onze opvattingen en ideeën bij te stellen en aan te scherpen. Precies daarover gaat InScience.

Programma

Wanneer het filmprogramma compleet is, is deze te vinden op de website

Prijs

Films
Regulier € 9,-
Studenten € 5,-
VR-film € 3,50
Cineville Gratis
Lezingen
Regulier € 7,50
CJP en studenten € 5,-
Juniorprogramma
Films € 3,50
Junior Wetenschapsquiz
Deelnemer
Publiek

€ 5,-
€ 2,50

Tickets

Kaarten zijn vanaf oktober te koop via de website

Datum

woensdag 6 november 2019 t/m zondag 10 november 2019
zondag 10 november 2019

Prijs

€ 9,00

Locatie

De Lindenberg Ridderstraat 17 6511 TM, Nijmegen Nederland

Organisatie